B-sida från Berlin

Ibland när jag har tråkigt går jag genom gamla bilder jag har tagit. Ibland hittar jag en bild som jag tidigare ratat och får helt plötsligt för mig att den är jättebra. Ibland framkallar jag en gammal, redan framkallad bild så att den blir någonting annat, testar olika beskärningar eller någonting liknande. Mest för att det är roligt. Oftast slutar det med att jag kastar den nygamla bilden, men ibland händer det faktiskt att man sparar ner.

De här bilderna brukar jag internt kalla för b-sidor. Ordet kommer från vinylskivans nostalgiska värld. Sida A, var den sidan man placerade den låt som man trodde på eller ville skulle bli en hit. På undersidan eller sida B slängde man in lite vad som helst, mest för att få ut så mycket som möjligt av skivan. Det intressanta är att många B-sidor senare visade sig bli mycket större än den tänkta A-sidan. Inte alltid men ibland. Lite så är det är det med mig och mina gamla bilder. Ibland hittar man ett bortkastat och bortglömt guldkorn.

 

Men oftast är det bara skräp : )

Leave A Response